onsdag 27 oktober 2010

Den magiska rondellen

Jag bor i Växjö. Här finns rondeller. Massor av rondeller. Någon har antagligen provision på rondellbyggandet, för det går inte ta sig igenom Växjö utan att korsa en rondell. Jag är alltså ganska luttrad när det gäller rondellkörning, och det känns betydligt mycket mer enkelt att ta sig igenom en rondell än att hålla koll på trafikljus. Om folk bara kunde lära sig blinka ordentligt vore allt frid och fröjd.



Men i Swindon finns en så kallad magisk rondell. Exakt vad som är magiskt med den vet jag inte riktigt. Den har tydligen funnits sedan 1972, men jag hörde talas om den först idag. Det ser ut som en skräck för alla nyblivna körskoleelever. Vi som kommer från Gislaved pratade om den fruktansvärda backen utanför Linnéas konditori där alla fick motorstopp, men det här är något i en egen division.

Foto: Dickbauch via Wikipedia.

Den magiska rondellen består av fem minirondeller som är placerade i en cirkel. Folk är verkligen skitskraja för att köra i den här rondellen, vilket också visar sig i att den har blivit utnämnd till en av de tio värsta korsningarna i Storbritannien. Däremot händer få allvarliga olyckor där, eftersom alla kör så försiktigt. Det finns till och med en film om den här rondellen. Den är hypnotisk.

Till råga på allt gäller vänstertrafik. De är sjuka, britterna.


3 kommentarer:

  1. Den där rondellen är ökänd. Såpass att den tas upp på teorilektioner när man skall ta körkort.

    SvaraRadera
  2. Denna rondell tar Norge-historie-skämtet "max 2 varv" till en helt ny nivå. :P

    SvaraRadera