söndag 31 oktober 2010

Min första iPhone-app

Eftersom jag inte kan låta bli att prova nya saker fick jag för mig att slänga ihop en liten iPhone App för det lokala hockeylaget Växjö Lakers. I nuläget är den enkel, man kan kolla tabellen, de matcher som ligger närmast i tiden och följa resultatet live när laget spelar match.

Jag har skickat in den till App Store nu, så vi får se om den går igenom. Antagligen har jag gjort något misstag som gör att den inte blir godkänd på första försöket, men jag kan hojta till när den är uppe så att ni andra kan testa.

Det intressanta är att applikationen är byggd i Ruby med HTML/CSS/Javascript som UI-hanterare. Precis som vi bygger webbappar med andra ord.


Det gick dock inte så bra för Lakers i senaste matchen.


3 kommentarer:

  1. Kul, lycka till med App Store-processen - om du inte gjort något helt galet så borde du komma igenom vid första försöket. Men man blir ju nyfiken, vad använde du för ramverk för att bygga appen i Ruby?

    SvaraRadera
  2. Jag använder Rhomobile, det är ganska kasst med dokumentationen eftersom det hela tiden utvecklas, men kan man Ruby så är det ganska simpelt.

    SvaraRadera
  3. Kan du fixa en för Elitserien med David? En där HV alltid leder serien :)

    SvaraRadera