måndag 13 december 2010

Nytt kontor och utbildning

Jag gillar att lära folk saker, men det finns en förutsättning: att de är intresserade av att lära sig. Det är därför jag aldrig skulle kunna arbeta som lärare på grundskola eller gymnasie, åtminstone inte i ämnen som eleverna själva inte har valt. Engagemang och feedback är så viktigt för mig.

Idag har jag varit i Ljungby och hållit en utbildning i Digital produktion. Jag tar ett trettiotal elever igenom processen att bygga en webbplats, och fokuserar egentligen mer på idéer, mål, målgrupper, skisser och korrekta förutsättningar än själva produktionen. Eleverna är engagerade och sprutar massor av idéer som resulterar upp i enorma tankekartor och detaljerade sidskissar. De blir inte webbproffs, men kommer att kunna leverera vettigt underlag till en webbyrå.

Vi har förresten inte kvar vårt kontor. Vi har bytt till ett större på samma våning. Det blev lite trångt i det gamla rummet, och vi har så många kundbesök att det började bli fullbelagt i det gemensamma konferensrummet. Det nya kontoret ligger bara 20 meter bort i korridoren och består av ett stort öppet rum, och ett lite mindre som går att stänga till och därmed utnyttja som konferensrum. Vi trivs riktigt bra.

Hyran går på ungefär 10 papp i månaden. Det är en hyfsat ökning jämfört med förra rummet, men jag tror absolut att det är värt det. Att trivas på sin arbetsplats är svårt att värdera i pengar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar