torsdag 28 juli 2011

ImageMagick och Rmagick i OS X Lion

Om du har fått för dig att uppgradera från Apples förra operativsystem, Snow Leopard (10.6), till Mac OS X Lion 10.7 kan det som vid alla uppgraderingar medfört vissa problem. Nu pratar jag till webbutvecklarna, ni andra vanliga dödliga kan nog ta det lugnt.
Rmagick slutade fungera för mig. Så här fick jag igång det igen.
  1. Som vid varje stor systemuppgradering från Apple får man installera XCode på nytt. Du hittar det i Mac App Store, helt gratis. Det tar en stund att plocka hem, så se till att du sitter på en bra lina.
  2. Fixa en kopp kaffe.
  3. När du väl har fått hem det hela ska du sätta igång installationsprocessen, klicka på Launch Pad nere i docken och välj "Installera XCode". Även det här tar en bra stund, och du behöver några GB ledigt utrymme på disken.
  4. Se till att du använder den version av Ruby du är ute efter med hjälp av rvm use 1.8.7 eller vilken version du nu föredrar.
  5. Jag antar att du använder Homebrew för att installera ImageMagick förra gången. Nu ska vi plocka bort spåren av det och installera på nytt. Kör gem uninstall rmagick och sudo brew remove imagemagick.
  6. På't igen. Installera ImageMagick med hjälp av sudo brew install imagemagick och Rmagick med gem install rmagick
  7. Sådär, nu bör rmagick fungera som vanligt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar