måndag 28 januari 2013

Piggare än på länge

2012 var ett år då jag var hyggligt aktiv på vårkanten och såg till att träna och äta bättre ju närmare bröllopet vi kom. Sedan gick det utför. Hösten innebar i stort sett ingen träning alls, och kosten var ganska katastrofal jämfört med vad jag brukade stoppa i mig. Det blev en och annan påse ostbågar och onödigt många godsaker. Jag har sett andra få ungefär samma reaktion efter något man jobbat hårt inför eller sett fram emot länge. Nu har jag inte så lätt för att lägga på mig vikt, men det märks ändå på några av de lite mer tighta byxorna att midjemåttet ökade under hösten.

Så – efter nyår skulle det bli ändring, och det blev det också. Medvetet väntade jag några veckor för att inte känna mig som en av de där nyårslöftesgivande stollarna som hårdtränar i två veckor och sedan aldrig syns till på gymet. Egentligen känner jag mig ganska vilsen på ett gym. Det känns som att jag är där av helt andra anledningar än många av de andra killarna, och att jag när som helst ska bli påkommen som en kille som inte är ute efter att bygga massiva muskler. Mitt huvudmål är att må bra, helt enkelt. Jag märker att jag blir piggare när jag tränat, orkar mer på jobbet och blir allmänt gladare. Ett gym är ett ställe som låter mig ta ut mig rejält på kort tid. Turligtvis har jag ett gäng glada medarbetare (vi är åtta personer på kontoret just nu) som gärna hänger med och tränar, vilket ökar motivationen.

Efter min första övning idag gled det in en kvinna från Lokaltidningen på gymet och spanade in folk som tränade. Efter någon minut kom hon fram till mig och förklarade att hon letade efter någon som hade kommit igång med träningen igen efter ett uppehåll. Det fick mig att känna mig som en typisk nyårslöftessvensk, men jag ställde upp på att svara på några korta frågor och fick försöka se så tuff ut som jag kunde när hon bad om någon bild där jag styrketränade. Hon kan inte haft så värst svårt att hitta nybörjaren bland de andra muskelbergen i lokalen. :)

Så här ser mitt program ut på ett ungefär:

  • Måndag: styrketräning strax före lunch med kollegorna. Bröst, rygg, mage.
  • Tisdag: 30 m crosstrainer hemma
  • Onsdag: Styrketräning: armar, axlar. Innebandy på kvällen.
  • Torsdag: 30 m crosstrainer hemma
  • Fredag: Styrketräning - ben, rygg, mage
  • Lördag: Vila
  • Söndag: 30 m crosstrainer

Jag är inte så värst strikt. Känner jag för att hoppa över ett pass eller göra något annat så gör jag det. Är det tårta på kontoret tar jag en bit eller två. Men jag försöker röra på mig varje dag, och det gör skillnad - framför allt på hur pigg jag känner mig.

Nu är det dags att se Tiger ta sin 75:e seger på PGA-touren. Vi hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar