onsdag 23 januari 2008

Försvinnande fakturor


IIS, de som sköter de svenska domännamnen, började för ett tag sedan skicka ut sina fakturor via e-post istället för via vanlig post. Det har lett till en hel del problem, inte minst för att folk inte förväntar sig att få sina fakturor via e-post när de tidigare brukade komma i brevlådan. I dag var det dags för några kommuner som skulle få sina domännamn avstängda på grund av obetalda fakturor.

IIS verkar vända på klacken och går tillbaka till pappersfakturor. I det här fallet är det bra. Vi har själva gått ifrån fakturor via e-post om inte kunden speciellt efterfrågar sådana. Anledningen är att betalningarna oftast inte inkommer i tid om man skickar fakturan via e-post. Det verkar som om folk inte har bra rutiner för att behandla inkommande mail, eller så tar man inte lika seriöst på PDF-fakturor.

Ett annat problem vi hade med IIS-fakturorna var att de plötsligt började komma till oss istället för kunden. Det berodde på att vi registrerade oss med vår kontaktadress när domännamnet beställdes i de fall kunden inte hade en egen adress. Kunden var dock givetvis ägare till domänen och fick fakturorna till sin vanliga fakturaadress ända till ändringen till PDF-fakturor slog igenom.

Så nu hoppas vi att vi blir av med problemen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar