tisdag 24 mars 2009

Don't bunt. Aim out of the park.

Jag hade ett intressant samtal med webbstandard-experten Åke Järvklo för någon timme sedan. Jag intervjuade honom för ett kommande avsnitt av Webbradion. Normalt sett tar en intervju 20 minuter, men den här gången blev det nästan det dubbla eftersom jag ställde alldeles för många nyfikna frågor.

Mitt i alltihop kom Åke med ett förslag till en programidé till Webbradion. Idén var fantastisk och skulle antagligen väcka en del uppmärksamhet inom webbstandardvärlden, säkerligen med en del skriverier i pressen som följd. Jag verkade lite för tveksam medan jag funderade över idén, så Åke frågade ställde man eller mus-frågan. Fast på ett lite snällare sätt: han hänvisade mig till en skrivbordsbakgrund från Smashing Magazine.

Don't bunt.
Aim out of the ballpark.
Aim for the company of immortals.
- David Ogilvy

Och det gjorde han säkert helt rätt i. Det gäller ju att våga slå till bollen ordentligt, inte bara hålla fram slagträt och hoppas på det bästa. Risken är att man missar helt, men möjligheten att slå bollen ur stadion överväger.

De senaste veckorna har jag känt mig inspirerad, samtidigt som jag har haft alldeles för många intressanta kundprojekt på gång för att hinna reflektera. Satsningen på webbradion har inneburit att vi har fått kontakt med människor som vi aldrig annars hade fått för oss att ringa upp, och huvudet är fullt av idéer. Nu beger jag mig snart ut på en av de längsta resor jag någonsin varit på, så jag hoppas att få en del tid över både för upplevelse och reflektion den närmsta tiden. Jag tror att vi alla behöver ett break från vardagen lite då och då för att komma tillbaka och göra något ännu bättre.


3 kommentarer:

 1. Så... vad är det för programidé? :)

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Det var inspirerande att få bli intervjuad David! - Tack :)

  Christian >> man skall aldrig säga för mycket i förväg vet du väl ;)

  SvaraRadera