torsdag 18 februari 2010

Webbexpert i Smålandsposten

Jag är inte med i gammelmedia så mycket, så det var lite intressant att bli intervjuad för en papperstidning. Normalt sett är det ju jag som håller i intervjuerna, så det var lite ovant att bli utfrågad.

Bakgrunden är att Microsoft tvingas inkludera fler webbläsare än sin egen i operativsystemet, och jag agerade expert i frågan eftersom jag jobbar med webben. Min sågning av Internet Explorer gick fram till reportern. Jag försökte verkligen hitta både plus och minus för alla webbläsare, men det är inte helt lätt. Mycket av det som skrevs är självklarheter för folk i branschen, men artikeln var ju riktad mot allmänheten så det blev en ganska bra nivå ändå.

Det intressanta är att han hittade mig via Twitter. En kollega till honom (@nygren) har twittrat med mig lite då och då, och hänvisade till mig när de behövde någon som skulle kommentera. En helsida i Smålandsposten är ju bra reklam, så jag ställde givetvis upp. Dessutom var reporten en trevlig typ, så det gör jag gärna om.

(Om du undrar är det är SMP från den 18:e februari 2010, sidan A24 du ska leta upp och klippa ur.)


2 kommentarer: