tisdag 1 juni 2010

Mobil växel

Jag har länge haft en fast telefon på företaget. Fördelen med att ha två olika telefonnummer är att man kan välja att bara dela ut mobilnumret till vissa personer. Vi har haft en fysisk telefon som stått mitt på kontoret och den som har känt sig manad har fått svara, och därmed även blockerat telefonen för de andra som vill ringa eller ta emot samtal.

Så nu byter vi från Videums växellösning till en mobil växel från Telenor. Alla medarbetare får varsin iPhone med ett fast nummer och ett mobilt nummer. Dessutom har vi ett gemensamt kontorsnummer som gör att alla mobilerna ringer samtidigt. Våra fasta nummer kan ha öppettider, vilket är praktiskt om man inte vill bli nådd dygnet runt.

Jag är dock lite skeptisk mot Telenors nät. Jag har inte haft möjlighet att prova det tidigare. Vi bytte ju från Tele 2 till Telia på mobilsidan just på grund av taskig täckning.

Vi får se om det fungerar bra. Det enda vi vet nu är att den nuvarande lösningen inte fungerar, så det ska bli intressant att utvärdera. Jag återkommer väl i glädjerop eller frustration om någon månad eller så.


5 kommentarer:

 1. Jag bytte från Tele 2 när jag inte hade täckning i lägenheten på Storgatan i Halmstad... Nu funkar Telenor alldeles utmärkt i down-town Veinge :)

  SvaraRadera
 2. Har inte Telia en liknande växellösning?

  SvaraRadera
 3. Jo liknande, fast inte lika bra. Telenors växellösning vann ett stort test i april, Tre kom tvåa och Telia var långt ner på listan.

  Den lösning vi pratade om skulle dessutom gå på cirka 25 000 mer på ett år än Telenors lösning, med sämre möjligheter. Lätt val om täckningen är ok.

  SvaraRadera
 4. Hunnit få några värda erfarenheter kring Telenors lösning och täckning? Står själv i begrepp att byta från analog.

  SvaraRadera
 5. Det har fungerat helt okej i de områden jag har rört mig i. Visst har Telia bättre täckning, och deras mobila bredband är mycket snabbare, men växellösningen från Telenor fungerar fint.

  SvaraRadera