tisdag 1 juni 2010

Underbart är körkort

Okej, jag erkänner. Jag är gammal nu. Jag har fått brev om att det är dags att förnya mitt körkort. Transportverket hånar mig rakt upp i ansiktet. Jag har alltså haft körkortet i tio år nu. Vad fasen, det känns ju som om det var nyss jag satt där på körskolan och plöjde pärmar. Det var nyss jag skrämde slag på mamma genom att trycka hårt på gasen istället för bromsen när vi skulle göra en knixig vänstersväng utanför Båraryd. Det var nyss jag efter två minuter fintade upp examinatorn på läktaren på min uppkörning och därefter fick en av världshistoriens lättaste uppkörningar.

Fast jag har ingen åldersnoja. Det finns ju folk som är äldre än jag och fortfarande lever, om än knappt.


3 kommentarer:

 1. Det är gammalt.

  Dessutom tror jag att jag kan ta plats med dig bland världshistoriens lättaste uppkörningar. Den involverade som svåraste moment en... (trumvirvel) ...högersväng på landsväg.

  SvaraRadera
 2. Vänta tills du haft det i 20 år...

  SvaraRadera
 3. Usch så traumatiskt. Hoppas inte jag får ett sånt besked, jag som lider av en lätt snart-blir-jag-trettioårskris..

  SvaraRadera