tisdag 6 oktober 2009

Det går bra nu, fast inte alltNu har Deloitte skött min bokföring sedan i maj. Det har funkat fint. De panikfixade hela 2008 års bokföring och har nu i stort sett kommit ikapp verkligheten. Jag fick rapporterna för de två första kvartalen idag och trots inbillad lågkonjunktur har vi nästan sålt för lika mycket som vi gjorde under hela 2008 redan i juni.

Vad kostar bokföringstjänsterna då? Tja hela 2008 och halva 2009 kostade 18 000 kr. Det verkar rimligt. Jag tjänar mer pengar på att jobba med egna grejer under den tiden, och slipper magsår för att man stressar med bokföringsfel i sista minuten. Dessutom har de betydligt bättre koll än jag, och har redan sparat mig pengar genom avdrag och annat som jag säkert hade missat på egen hand.

Jag är fullbokad framöver och har tagit in en ny Rails-utvecklare på halvtid för att avlasta en aning. Det är för tidigt att säga hur det går, men det verkar lovande. Samtidigt försöker jag renodla verksamheten och avvecklar sådant som inte är i linje med affärsidén, exempelvis Gästbok.nu som ligger ute för budgivning.

Det är kul att jobba nu. Fast det blir mycket jobb, minsann.

Vi var förresten nere i stugan i helgen. Höstrusket har kommit vilket ger oss möjlighet att fixa lite grejer inomhus. Johanna målade om en massa stolar och jag lyckades få punktering på bilen på grund av för lågt lufttryck i däcken. Peugeotverkstaden i Växjö lurade i mig att ett tryck på strax över 2.0 är att rekommendera, medan däckexperten senare förklarade för mig att minst 2.6 ska det vara för de däcken jag använde. Så det blev 2500 spänn för bärgning och lagning av punktering helt i onödan. Tack Peugeot, nästa gång köper jag min bil någon annan stans.


4 kommentarer:

 1. Stackars gamla pojgotten!

  SvaraRadera
 2. Peter Gustavsson7 oktober 2009 kl. 08:29

  Tråkigt att bli bärgad men det finns en bra lösning man kan köpa fick själv använda den när vi var i fjällen och batteriet gick sönder. http://www.falcksverige.se/hem/business_areas/assistance.htm

  SvaraRadera
 3. Peter: Jag har betalat för Peugeot Assistance ett tag nu, det står så på mina fakturor från Peugeot försäkring i alla fall. Trots det hävdade Peugeot att vi inte hade något sådant tillval i försäkringen. Klantskallar.

  SvaraRadera
 4. Kul att det går bra och att du trivs!
  Ja det där med bilar och försäkringar...

  SvaraRadera