onsdag 23 september 2009

Vinna eller försvinna


Programmet Vinna eller försvinna gick för första gången på TV häromveckan. Det är ett program som handlar om företagande, lite som Lyxfällan fast för småföretag. Jag tog en titt idag via webben och blev tyvärr besviken.

Anders Andersson och Eva-Britt Hult ska ge råd till företagarna som ger dem möjlighet att driva sitt företag framgångsrikt. Men den där rådgivarbiten går tyvärr inte fram hela vägen. Allt vi fick se var några råd som vem som helst hade kunnat kläcka ur sig. "Hemsidan är ful. Vi gör en ny.", "Fotografierna är kassa, vi tar nya.", "Du måste ta ut lön, sova och motionera". Var finns analysen av företaget? Hur ser det ut med konkurrensen? Hur stor är marknaden? Hur formar man erbjudandet så att man når ut till fler kunder?

Alla som jobbar med webben vet att det inte räcker med att göra "en ny flashig hemsida" för att öka försäljningen. Det handlar om marknadsföring, sökmotoroptimering, kundanalyser och att ge bra erbjudanden som är anpassade till målgruppen. Men de där svåra bitarna hoppade man helt enkelt förbi.

Nä, vi får hoppas att det blir bättre i fortsättningen. Jag tror nämligen att idén är rätt, men genomförandet är uselt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar