onsdag 23 december 2009

Julledigt

Det är dags att bomma igen kontoret några dagar. Egentligen blir det inte mycket längre än en vanlig helg. Officiellt har jag satt telefonen på semester till och med 5:e januari, men jag är tillbaka redan på kontoret den 26:e.

Just nu sitter jag på X2000 mot Malmö där jag ska spendera julen. Inte på tåget då, utan hemma hos pappa som även är nybliven styrelseledamot i webbyrån. Jag har lite julshopping kvar att göra, men i övrigt har det inte varit någon julstress alls.

Här är några julspaningar från dagens tågresa:

1. Varför envisas folk med att skriva god jul med versaler? Av tio mail nu på förmiddagen hade nio GOD JUL någonstans. Jag tror att folk hör även om du inte skriker. :)

2. Resten av världen fascineras av vårt Kalle Anka-tittande. Vi är tydligen idioter. Men vi är glada idioter som gillar våra traditioner. Å andra sidan verkar folk födda efter 1990 vara måttligt förtjusta i gammal tecknad film på TV på bestämda tider, så vi får se hur länge traditionen varar.

3. Julklappsstressen minskar. Jag och Johanna köper inga julklappar till varandra i år. Folk i min omgivning verkar generellt lägga mindre tid och besvär på julklappar. Jag tycker det är en bra sak. Det blir väl egentligen roligare om man kan sprida ut spontana presenter under resten av året? Fast julklappsspelet är en skön avdramatisering av hela den här presenthystering.

4. Julen kom ruskigt snabbt i år. Antagligen har jag haft en rolig höst.

Förresten, SJ ska ha en eloge för att tåget till Malmö var precis i tid hela sträckan. Starkt jobbat i julruschen! God jul på er!


1 kommentar: