söndag 13 december 2009

Sover du?


Sömn är viktigt. Fråga vilken småbarnsförälder som helst. Att sova ordentligt är en förutsättning för att prestera bra på dagarna, oavsett om man är företagare eller anställd. Många stapplar upp ur sängen och undrar varför man är så sjukt trött på morgnarna.

Det går dock att råda bot på detta. Antingen kan du köpa en dyr mackapär som håller koll på dina sömncykler och väcker dig exakt i rätt tid, eller så tar du din iPhone (förutsatt att du har en sådan, men det har väl de flesta upplysta människor i dagens samhälle), installerar programmet SleepCycle och lägger iPhonen bredvid dig i sängen.

På morgonen kommer programmet att väcka dig någon gång när du inte sover så djupt. Det kan ta ett par nätter för programmet att lära sig dina sömnvanor och räkna ut när det ska väcka dig. Grafen ovan är min sömnrytm för den gångna natten. Som ni ser sov jag ganska gott, med ett undantag vid fyratiden. Min bästa sömnperiod kom mellan 5 och 8 på morgonen.

Programmet är intressant enbart för statistikens skull, men att det även kan väcka dig när du sover som lättast är perfekt för morgontrötta människor som älskar sin snooze-knapp.

Just nu kostar det sju spänn på iTunes store.


1 kommentar: