måndag 14 november 2011

Ibland blir det fel. Men säg som det är.Vi är ju bara människor. Det är troligare att du gör fel någon gång under dagen än att allt går som det ska.

Jag har tidigare skrivit om att det är viktigt att kommunicera med sina kunder. Som arbetsgivare har jag insett att det är viktigt att mina anställa kommunicerar med mig. Jag försöker få dem att förstå att jag blir mycket gladare om jag får höra att de inte hinner med att göra något i tid än att de inte säger något alls. När folk inte säger något alls blir jag frustrerad.

Det har slagit igenom hos de flesta. De rapporterar mycket bättre nu överlag, vilket underlättar min vardag. Men vi har naturligtvis en del kvar att jobba på när det gäller kommunikationen. Egentligen borde det vara enkelt, men jag tror att många är rädda för att visa att de gjort fel och därför inte vågar säga något alls. Naturligtvis ligger det ansvaret på mig som chef att se till att vi har en såpass god stämning att alla vågar säga som det är.

En mycket roligare sak är att jag och Johanna hälsade på min bonussyster Emelie och hennes Erik förra helgen. De är ett så skönt par, och med sin dotter Carla och ett fantastiskt nyrenoverat kök är livet just nu helt underbart för dem. Det är de verkligen värda, alla tre. Tidigare på dagen hade vi spenderat en heldag på superbilligt spa i Malmö. Den affärsidén ska jag skriva om senare.

För övrigt var jag och Johanna i stugan i helgen och såg till att den är redo inför vintern. Gräset klipptes en sista gång (det har ju envisats med att fortsätta växa långt in i november) och värmen ställdes ner, samtidigt som vi plockade hem mat och värdesaker. Det är fint att man har en bror som bor i närheten och tittar till den ibland.

1 kommentar:

  1. Ja det här med att prata med varandra är ju faktiskt bra!

    SvaraRadera