fredag 25 maj 2007

Nix till telefonförsäljning

Igår anmälde jag mig till telefonförsäljningsspärrregistret NIX. Det innebär att telefonförsäljare inte får ringa hem till mig. Jag har varit anmäld till registret tidigare, men spärren försvinner efter några år. Plötsligt började det ringa en massa folk som ville kränga kalsonger, tidningsprenumerationer och telefoniabonnemang, och jag köper ju aldrig något direkt över telefon. Lika bra att bespara de stackars försäljarna lite tid som ändå skulle gått till spillo. Men SvD skrev igår att säljföretag ringer spärrade telefoner. Tydligen lånar vissa organisationer ut sina medlemsregister till exempelvis elbolag som sedan ringer upp och hälsar från organisationen. Lite fult, måste jag säga. Spärrar gör man ju av en anledning.

1 kommentar:

  1. Hej
    Jag har motionerat i Riksdagen om att företagare också ska få spärra sina telefoner i NIXregistret.
    Länk: http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GV02C393&rm=2007/08&bet=C393
    Leif jakobsson

    SvaraRadera