onsdag 23 maj 2007

Tio sätt att säga nej på

Andreas Dahlin på karriärsajten Shortcut skriver om tio sätt att säga nej på. Jag tror att de flesta av oss – speciellt vi som driver egna firmor eller satsar på sin karriär – behöver bli duktiga på att säga nej oftare. Själv är jag katastrofalt dålig på det. Jag säger ja alldeles för ofta, vilket innebär att jag får för mycket att göra. Shortcuts lista är väl inget genombrott på något sätt och flera av punkterna är ganska dåliga sätt att säga nej på. De innebär att man bara skjuter problemen på framtiden. Jag tror att det är bättre att vara rakt på sak på en gång och säga att man inte vill eller inte kan/hinner. Grundpoängen att vi behöver bli bättre på att säga nej tack har dock Andreas helt rätt i. Mitt experiment med att gå upp tidigt fortsätter fint. Jag vaknade visserligen inte av mig själv idag, men det var inga större problem att kravla sig ur sängen när klockan ringde 05.30. Jag hittade en ny fördel med att åka till jobbet tidigare än de flesta: man slipper trafiken. Det tar upp till en kvart att ta sig hem i rusningstrafik, medan det går på omkring sju minuter om man åker fem i sex på morgonen. Tidsvinsten är inte enorm, men det är skönt att slippa köa vid varenda trafikljus. Jag såg förresten att Per var vänlig nog att nämna mitt försök till bloggande, det tackar jag såklart för! Hans blogg Kommentarer kring livet i Växjö är ett bra ställe att hålla till på om man vill ha koll på nöjeslivet i Växjö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar