måndag 10 november 2008

iPhone, Spotify och 24timmarsutmaning

Nu har jag kört iPhone sedan i fredags. Den fick ersätta min Sony Ericsson w890i och Tele2 åkte ut till förmån för Telia. Prismässigt blev det ingen större skillnad mot Tele2 om man räknar in det mobila bredbandet. Jag gillar telefonen skarpt, och det känns som om jag kan åka iväg en helg utan att ha datorn med mig och ändå kunna lösa akuta situationer som uppstår. Några kommentarer:
 • AppStore är fantastisk. På ett par sekunder har jag installerat en ny applikation och många är helt gratis. Exempelvis kör jag en VNC-klient och en SSH-klient på min iPhone.
 • Skärmen blir kladdig fort
 • Positioneringen är snabb och tillräckligt pricksäker för mina behov.
 • Kameran funkar bra i dagsljus, men utan blixt är den rätt värdelös inomhus om folk inte sitter helt still.
 • Uppkopplingen är kvick och det är enkelt att ansluta till trådlösa nät
 • Batteritiden är okej, varken bra eller dålig.
 • Skärmen är fantastiskt skarp.
 • iPhone har inte stöd för MMS och att använda telefonen som 3G-modem utan att hacka den.
 • Det funkar faktiskt bra att surfa och skicka mail . Det har varit bökigt på de flesta andra telefoner jag har provat.
Än så länge är jag nöjd. Eftersom jag precis har köpt en nu så dyker det väl upp en helt ny version om några veckor. Jag ser dock fram emot att skriva min första iPhone-applikation inom kort. Spotify-invite Jag har en Spotifyinbjudan över om någon är intresserad. Själv är jag helnöjd med tjänsten. Tjugofyratimmarsutveckling Jag ska vara med i 24 hour business camp som äger rum i slutet på januari. Jag har en bra idé som jag ska bygga i Ruby on Rails på 24 timmar tillsammans med ett gäng andra galna internetentreprenörer. Det lär bli intressant.

4 kommentarer:

 1. Jag skulle gärna ta emot en invite..

  johan{@}bellander.net

  =)

  SvaraRadera
 2. Det finns apps som gör att du kan skicka och ta emot MMS på din iPhone.

  SvaraRadera
 3. Då måste du först Jailbreaka telefonen, Andreas. Telia släpper dock en app inom någon månad som ska fungera precis som vanliga MMS.

  SvaraRadera