tisdag 11 november 2008

Bond & stelbenta SF

I söndags var jag, Johanna och ett gäng med kompisar på bio. Vi såg den senaste Bond-filmen, Quantum of Solace. Filmen var en typisk Bond-film med explosioner, tekniska prylar och bondbrudar. På det planet blev vi inte missnöjda. Men det finns företag som inte riktigt förstår hur omvärlden fungerar. När ett par hundra människor som betalat 100 spänn för att se filmen precis har bänkat sig börjar SF hytta med sitt stora pekfinger. De kör upp en stor svart skärm med vit text. Där står det om hur hemska de tror att vi som biobesökare är. Pirater! Vi får absolut inte på några villkor får kopiera filmen, och att folk som piratkopierar är orsaken till att folket på bion inte kommer att få jobba kvar där längre. Har SFs ledning över huvud taget funderat över vad det här ger för konsekvenser? Eller ska de fortsätta med fler galna beslut? Här får ni lite hjälp på traven med reflektioner som vanliga människor har.
 • Folk som uppenbarligen bidrar till SF-personalens löner känner sig påhoppade. Stämingen i salongen sjunker. Det kan inte vara bra för SF. Visa en trailer för en bra film istället så kommer jag kanske tillbaka nästa gång.
 • Det är ingen som vill se en film som är inspelad i en biosalong, allra minst om salongen är full av människor som tuggar chips och snörvlar.
 • Om någon skulle ha bemödat sig att ta med utrustning för att kopiera filmen, köpt en biljett och tagit sig till föreställningen skulle då det där meddelandet stoppa piraten i fråga?
Jag tror att piratkopiering av filmer existerar mest för att det är den smidigaste lösningen som finns för de flesta. Ge mig ett Spotify för filmer nu så betalar jag gladeligen för att kunna kika på filmerna hemma istället.

4 kommentarer:

 1. Jag tänkte på precis samma sak! / Magnus

  SvaraRadera
 2. Jag inbillar mig att det är filmmakarna som ställt kravet för att SF ens ska få visa Bond. Det var massor av uppmärksamhet i media angående IR kameror i biografen (vilket jag tycker är värre...) men du kanske missade det? ;-) Ska se den med pappis någon helg!

  SvaraRadera
 3. Mycket sant, jag håller med. Piraten i fråga lär ändå inte få många att vilja ladda hem hans dåliga film. Kul att filmen var bra!

  SvaraRadera
 4. Jag såg artikeln om IR-kamerorna, men jag trodde att det var något slags skämt.

  SvaraRadera