tisdag 11 november 2008

Pixelmator - bildbehandling för vanliga människor

Pixelmator är ett bildbehandlingsprogram. Tänk Photoshop så vet du ungefär vad jag pratar om. Men Photoshop är dyrt, segt och har massor av funktioner som ingen kan använda. Därför har jag sedan ett tag spanat på konkurrenten Pixelmator som idag släpptes i en helt ny version. Programmet går att köpa för 500 kr (400 kr om du anger rabattkoden MacMania) och är ett verkligt fynd. Du kan göra det mesta som du brukar göra i Photoshop, och hittills är det bara textredigeringsverktyget som jag tycker behöver förbättras ännu mer. Det tar några timmars användning innan du har vant dig om du är en inbiten Photoshoppare, men sedan vill man helst inte gå tillbaka till Photoshop. Den kommande version 1.5 Spider ska dessutom få ännu bättre verktyg för oss som sysslar med grafik för webben. Har du en mac och använder Photoshop borde du testa det här programmet direkt. Jag har precis sett till att företaget har skaffat en licens. Photoshop är inte helt utslängt än, men standardprogrammet för att öppna Photoshopfiler på min dator heter numera Pixelmator.

4 kommentarer:

 1. Faen, det är ju bara för mac! Annars skulle det passat fint.

  SvaraRadera
 2. HJÄLP! Jag vill få fram dekorationer i Pixelmator, finns det, isf var? I Photoshop heter det tydligen Custom Shapee/Egen form, men jag kan inte hitta något liknande i Pixelmator. Mvh /Jossa

  SvaraRadera
 3. Hmm..tror jag hittade några dekorationer nu, under special tecken.

  SvaraRadera
 4. tack, du sparade mig en hundring med macmaniakoden :). tjackade precis programmet, verkar lagom för mig då jag finner photoshop lite för krångligt.

  SvaraRadera