onsdag 10 december 2008

Jag ser fram emot Draknästet

Den mycket intressanta TV-serien Dragon's Den har fått mig och många andra fångade framför skärmen. Handlingen är enkel: det sitter ett gäng personer med mycket pengar och lite tid. Till dem kommer deltagare med idéer, gott om tid men utan pengar. Deltagarna får presentera sina idéer, och sedan får de pengar av investerarna eller blir utskällda för att de har tagit upp deras tid. Nu ska serien göras på svenska. Enligt Anders på WN blir det ett intressant gäng som ska sköta investeringarna i den svenska varianten. Gunilla von Platen Gunilla äger Xzakt Kundrelation och är mycket skicklig inom säljsidan och har bland annat hjälpt Skandia att bygga upp sin säljverksamhet. Enda kvinnan bland drakarna, vilket följer den brittiska förlagan till punkt och pricka. Richard Båge Richard är grundare av både Mediaplanet och försäkringsmäklaren Insplanet och utsågs till Stockholms främsta entreprenör 2008 och äger en privatjet. Ljubo Mrnjavac Ljubo är delägare i riskkapitalbolaget Scandinavian Cap, VD på ett glassbolag och grundare till Pölsemannen. Mats Gabrielsson En av Sveriges rikaste affärsmän. Han älskar att ta risker både i affärsvärlden och på travbanan. Förvandlade Datatronic från ett konkursbolag till ett jättebolag och sålde med miljardvinst. Sven Hagströmer En äldre herre som ser ut och beter sig som den klassiska finansmannen. Har byggt upp ett stort kapital bland annat genom att köpa och sälja bolag. Det är på tiden att Sveriges bästa entreprenörer blir sedda som rockstjärnor på hemmaplan. Det borde inte vara så att man måste upp i Kamprads nivå för att bli välkänd. Men det kanske är fult att vara entreprenör? Här kommer lite inspiration från ett BBC-avsnitt:

3 kommentarer:

 1. Fruktansvärd idé med de där halsbanden, men ett bra program. Vet inte om det skulle funka på svenska, men kanske. Är de lika starka personligheter som de brittiska så funkar det nog.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Tille, de där personerna gör mycket.. Men shit vad jag fastnade, kollade på samtliga avsnitt som finns på youtube på två-tre dar. TV-serier är farligt..

  En annan grej, hur går det för dig med klottr? Det står att det blir klart den 10 december. Är det 2009 eller ;)

  SvaraRadera
 3. Schh ... det där med datum har aldrig varit min starka sida.

  Det kom lite för många betalande kunder emellan.

  SvaraRadera