fredag 6 februari 2009

Could not find any SCM named `git'


Jag sitter med en helt fräsch installation av Mac OS X Leopard och möts av felmeddelandet could not find any SCM named `git' när jag försöker göra en deploy av en Rails-applikation. Git är installerat via MacPorts med kommandot sudo port install git-core och git verkar fungera bra i terminalen.

Problemet ligger i Capistrano. Du behöver uppgradera till senaste versionen. Se först till att du har uppgraderat rubygems med sudo gem update --system och kör sedan sudo gem install capistrano.

Du har väl inte glömt att installera Apple Developer Tools från installationsskivan som hängde med datorn? Den finns även att ladda hem från Apple.


1 kommentar:

  1. Okej, nu fick jag exakt samma felmeddelande fast den här gången berodde det på att jag inte hade gems-pathen i min environment-variabel. Att lägga till den där funkade fint (REE).

    SvaraRadera