måndag 28 april 2008

En för alla, alla för ...

Jag använder Swedbanks internetbank och den är ofta ologisk. Här kommer ett exempel.
När jag klickar på kontohistoriken får jag upp en liten navigeringslist längst ned där jag kan gå tillbaka i tiden. Längst till höger finns en länk som först verkar vara ganska behändig. Den har texten "Visa alla", vilket gör att man tror att den visa alla kontohändelser. Det är dock en lömsk knapp.Ponera att jag klickar på länken och en lång rad med transaktioner dyker upp. Om jag då hade varit lite ouppmärksam hade jag kunnat skriva ut den där listan i tron att det verkligen var alla transaktioner på kontot. Men när vi tittar längst ned på navigeringen ser vi att en länk med texten "Hämta fler" har dykt upp.Vän av ordning undrar naturligtvis vems dessa transaktioner är, för jag har ju redan hämtat alla mina transaktioner. Eller är det måhända så att "alla" inte alls betyder "alla" utan "bara en del". Mycket riktigt visades inte alla mina transaktioner när jag klickade på "visa alla".

Nästa gång jag tar lån av Swedbank ska jag fråga om de vill ha tillbaka alla pengarna.

1 kommentar:

  1. Nästan gång du lånar bör du nog även be dem att visa alla pengar på kontot.

    SvaraRadera