måndag 16 juni 2008

Påminnelser för att öka deltagandet


De senaste månaderna har jag fascinerats över hur enkelt man kan öka deltagandet med enkla påminnelser via exempelvis SMS. I går fick jag ett SMS från min tandläkare som ville påminna om att jag skulle dit dagen efter. Jag kan tänka mig att det får en hel del att komma ihåg det där tandläkarbesöket som annars skulle bli bortglömt.

I kompisgänget har vi en liten golftävling som vi kör för andra året i rad. I år skickas ett SMS ut automatiskt till de andra spelarna när någon har gått en runda. Det visade sig vara en snilleblixt som ökade deltagandet markant eftersom folk vill spöa varandras resultat. I år har inte ens halva säsongen passerat och redan har det registrerats fler rundor än det gjorde under hela förra året.

I Växjö och i många andra städer kan man betala parkeringen med SMS. När parkeringstiden är slut får man en påminnelse där det räcker att svara på SMS:et för att förlänga parkeringen en timme. Betalningsfrekvensen ökar eftersom folk antagligen föredrar att svara på ett SMS istället för att promenera ut till bilen och stoppa i mer pengar i parkeringsautomaten.

Kanske skulle jag kunna använda SMS-påminnelser i någon av mina tjänster? Påminna om betalning i Gästbok.nu efter ett år, eller kanske ett vänligt meddelande om en faktura förblir obetald? SMS är ju relativt billigt att skicka om man kan få något tillbaka för det.

3 kommentarer:

 1. Jag tror att påminnelser för betalning via SMS kan vara lite påträngande kanske?

  SvaraRadera
 2. Hej David.

  SMS-påminnelser använder vi på vårt företag för att påminna våra kunder om seminarier mm. Det fungerar alldeles utmärkt och vi har fått en minskning av icke anmälda avhopp.

  100 armhävningar?? På hur lång tid?

  /Pappa

  SvaraRadera
 3. Ja, det låter ju som ett bra användningsområde. Nu när du säger det så använde jag ju SMS när jag jobbade som ungdomsledare för att få folk att komma dit.

  100 armhävningar i rad, man får obegränsat med tid men får inte göra paus.

  SvaraRadera