måndag 23 juni 2008

Golfbollstestet för logotyper


En logotype ska vara så enkel att den fungerar bra att trycka på en golfboll. Jag har hört det tidigare av en vän till mig som jobbar som grafisk formgivare, och det är fler som håller med.
Om den inte fungerar att trycka på en golfboll är den för komplicerad. Det måste ju testas, tänkte jag, och beställde några dussin bollar med firmans logga på. Och visst fungerar det på vår enkla logga. Bollarna går dessutom fantastiskt rakt ut i skogen. Jag har delat ut några stycken till golfande kunder, och det verkar uppskattas mycket.

De flesta av mina kunder verkar ha gått på semester den här veckan, så idag var det lugnt på jobbet. De ska väl slå bort golfbollarna de fick, antar jag. Midsommarhelgen spenderades här i Växjö i goda vänners lag. Det är skönt med en helg där man är ledig hela fredagen. Söndagen känns som en bonusdag på något sätt.

Förresten, om du inte har märkt det själv så har Per kommit igång med bloggandet igen, vilket är välkommet för oss som gillar att läsa hans skriverier.

2 kommentarer:

  1. Det där är nog sant. Hur får man tag i en sån där boll då?

    SvaraRadera