onsdag 17 juni 2009

Davids betraktelser 17/6

Snigelpost smäller högre än vanlig post
Via mitt företag skickar jag en hel del fakturor. Vissa kör vi via vanlig post (även kallad e-post) och andra via Postens snigeltjänst. De som går den vanliga vägen blir inte alls betalda i samma utsträckning som de som skickas på papper. Antagligen beror det på att folk har vissa rutiner för inkommande fakturor och det missas om de dyker upp i datorn istället för i brevlådan. Så nu skickar vi allt på papper istället. Tråkigt, men det fungerar.

Det är förresten på tiden att vi slutar kalla snigelposten för vanlig post. Det skickas ju trots allt mer e-post än snigelpost nuförtiden, så det är e-posten som är den vanliga varianten.

Christian säger upp sig och startar eget
Sån't här tycker jag är kul. Christian kör igång sitt företag på heltid efter att ha drivit det vid sidan av i nästan fyra år. Att lämna ett välbetalt jobb för att göra något man verkligen vill tycker jag är modigt och samtidigt ganska självklart. Lycka till!

iPhone OS 3.0 dyker upp idag
Klockan 19.00 kan vi hitta version 3 av iPhones operativsystem i iTunes. Bland annat hittar vi möjligheten att använda iPhone som modem och inbyggd MMS bland nyheterna.

Stjäl deras idéer
Adam och Jon lägger upp affärsidéer som de har tagit fram till sina kunder men som kunderna inte riktigt nappade på. Helt färdiga idéer för dig som saknar kreativitet. Tänk bara på att idéer egentligen inte är värda någonting, det är genomförandet som räknas.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar