tisdag 6 november 2007

Amazon S3 nu i Europa

Jag skrev tidigare om att man kan använda Amazon S3 för backup. Det har fungerat fint sedan dess, inga avbrott över huvud taget vad jag har märkt. Idag kom ett pressmeddelande från Amazon i min inkorg. De har lyssnat på den utvärdering som jag och många andra har svarat på och erbjuder nu Amazon S3 i datacenter i Europa. Priset är något högre per lagrad GB, $ 0.18 istället för $ 0.15 men det lär det vara värt om man behöver den extra snabbheten. Jag har inte hittat någon information om exakt var i Europa Amazons datacenter är placerade, men det bör hur som helst innebära en snabbare svarstid än tidigare. För mina enkla backupändamål bör det dock inte spela någon större roll var i världen datan sparas.

5 kommentarer:

 1. Har länge väntat på detta. Nu kan man köra på för fullt med både backup och möjligen lagring av filer hos amazon istället. Och det till en billig peng! Otroligt bra!

  SvaraRadera
 2. Vet du vad det är fart mot servrarna i EU?

  SvaraRadera
 3. Nej, jag har tyvärr inga siffror på hur snabbt det går. Men jag upplever att det går tillräckligt snabbt för mina behov.

  SvaraRadera
 4. OK, jag har ca 50GB som jag vill flytta, det var därför jag undrade. En annan sak. Vart ställer man in att man vill ligga på EU servrar?

  SvaraRadera
 5. Jag avslutade tjänsten (inte hela mitt konto) och startade den på nytt, då kan man välja om man vill köra mot Europa eller USA.
  Ett mail till supporten funkar säkert också.

  SvaraRadera