fredag 16 november 2007

Vilken typ av företagare är du?


DN har en tradition av att publicera fullständigt urusla tester, och de håller den trenden även idag. Vilken företagartyp är du? heter testet, och ställer ett fåtal frågor. Problemet är som vanligt att det knappt går att välja alternativ för att de är för specifika eller är så tokgenerella att de blir intetsägande.

"Du är något av en företagarnas Medelsvensson och en femtedel av alla småföretagare är ungefär som du. Du ser ditt företagande primärt som ett sätt att försörja dig och skulle lika gärna vara anställd"

Problemet är bara att jag svarade "Jag är bra på det jag gör och skulle inte kunna tänka mig att vara anställd." på den allra första frågan i testet. Det borde vara en hyfsad hint om att jag inte vill vara anställd.

Sedan kan man tydligen inte komma från en mindre ort och ha skaffat sig en högre utbildning. Antingen ska man vara från en storstad eller från en rik tjänstemannafamilj eller så är man från landet och har ingen utbildning.

Jag antar att det helt enkelt är för svårt att göra bra tester som inte tar för lång tid att gå igenom.

1 kommentar:

  1. Hehe, testet hade yttest få svarsalternativ jag var nöjd med. Jag blev en "utvecklare" - och jag är ju anställd....kanske är det lite som eget jag har men ndå....skumt test.

    SvaraRadera