torsdag 8 november 2007

Klottr: vecka tio


Klottr är en tjänst för att skapa egna forum på svenska. Tjänsten släpps under slutet av 2007. Här bloggar jag mer eller mindre regelbundet om hur det går.

Hur gör man med borttagna medlemmar? Min första tanke var att bara radera dem ur databasen. Så länge de inte har skrivit några inlägg går det bra. Men om medlemmen har skrivit några inlägg blir det genast värre. Ska man ta bort inläggen också? Det kan ju innebär att diskussioner blir ruskigt osammanhängande. Min strategi nu går ut på att markera medlemmen som avregistrerad i databasen och därmed ta bort alla kontaktuppgifter, men behålla användarnamnet. En avregistrerad medlem kan naturligtvis inte logga in. Vad säger ni om detta? Finns det bättre lösningar?

Veckan i siffror
Nedlagda timmar: 46 (+4)
Utgifter: 130 kr (+0)
Inkomster: 0 kr
Intresseanmälningar: 43 st (+0)

3 kommentarer:

  1. Gör en användare som heter "Avregistrerad" eller liknande, knyt dessa inlägg till denna istället och ta bort medlemmen helt. Bättre för användarna, även om de flesta brukar köra på den princip du föreslagit.

    SvaraRadera
  2. Det låter som en bra lösning. Det sparar ju dessutom plats i databasen. Tack!

    SvaraRadera
  3. Jag gjorde på ungefär samma sätt i min gamla community. Skapade en användare som hette "Guest" och när någon avslutade sitt konto så ersattes den personens inlägg med avsändaren guest. Det är hur som helst inte helt självklart. Många blir förfirrande när det helt plötsligt är någon Guest eller avregistrerad som lämnat kommentarer. Jag vet inte hur man skall göra faktiskt.

    SvaraRadera