söndag 24 februari 2008

Helg i Lund


Trots förkylningen satte jag mig på tåget till Lund strax före lunch på fredagseftermiddagen. Det visade sig vara ett smart drag att åka tidigt, eftersom SJ kan vara en aning väderkänsliga. Vi är ett gäng som brukar träffas för att pyssla med mac, programmera, prova whisky och äta onyttig mat. En av grabbarna kom inte längre än Nässjö innan han fastnade i ovädret.

Stefan L hade hittat en japansk whisky som smakade riktigt bra. Både jag och Emil nickade förvånat och förnöjt när vi provat slurk nummer två och insett att whiskyn faktiskt smakade så gott som den första slurken gjorde gällande. Jag hade ingen aning om att japanerna kunde göra whisky så bra.

Ovädret satte sin spår, nätet låg nere under stora delar av kvällen. Tur att vi har mobilt bredband, det räddade aftonen. Klockan fem i jättesent lyckades någon överarbetad tekniker få igång alltihop igen, precis lagom så att vi inte skulle falla ihop av trötthet.

Det är intressant att utveckla i mindre grupper om tre till fem personer. Folk kommer med idéer till höger och vänster. Efter några vändor brukar man hitta en finurlig lösning på problemen. När jag sitter själv händer det ofta att jag kör fast och behöver göra något annat för att få nya idéer. Med fler i gruppen behövs sällan sådana pauser.

Vi var riktigt produktiva med tanke på allt vi hann uträtta under omkring 24 timmar. Dessutom hade vi kul. Tack för en trevlig helg, grabbar! Extra tack till Emil som körde mig tillbaka till Växjö när SJ inte ville vara med i leken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar