onsdag 7 maj 2008

Vad hände med Klottr?


En del av er har skickat e-post eller kommentarer på vad som händer med Klottr, projektet som jag startade för ett år sedan med ambitionen att släppa det under hösten 2007. Det blev inte riktigt så. Tjänsten fungerar visserligen hyfsat bra på min utvecklingsserver, men jag har inte haft någon lust att slutföra det hela.

Det beror egentligen på två saker. För det första fick jag in vansinnigt mycket jobb under hösten 2007, och betalande kunder kommer alltid först. För det andra fick jag möjligheten att samarbeta med ett av Sveriges mer välkända företag som lät mig utveckla en tjänst där jag både fick betalt för utvecklingsarbetet och en viss summa per såld produkt varje år. Det var ju precis en sådan inkomstkälla som klottr är tänkt att bli, men i det här fallet skötte min samarbetspartner även all införsäljning. Det verkade helt enkelt dumt att inte hoppa på den här dealen. Hittills har det inbringat strax under 100 000 kronor, vilket får ses som helt godkänt.

Men klottr kommer att komma igång, augusti är det nya riktmärket. Jag har dessutom hittat en kund som behöver just en hostad lösning för sitt forum, så nu har jag en riktigt anledning att ta fram en slutlig produkt.

79 personer har för övrigt anmält sitt intresse på www.klottr.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar