onsdag 29 oktober 2008

GleSYS och konsten att hantera driftstörningar

Jag har några servrar som står hos GleSYS, ett av de större bolagen i Sverige när det gäller serverhotell. För det mesta har jag varit mycket nöjd med tjänsterna och supporten. I tisdags morse fick de stora problem, och min server var oåtkomlig några timmar. Efter ett snabbt mail till supporten vid niotiden fick jag svar inom en halvtimme och de hade åtgärdat mitt problem. För andra gick det inte lika bra. Nyss dök ett mail från GleSYS VD upp i inkorgen där hela händelseförloppet förklaras, vad som gick snett, varför det hände och vad de gör för att lösa problemen så att det inte dyker upp i framtiden. Hos andra leverantörer har jag bara fått höra att det borde fungera. Ingen hint om varför, om det berodde på mig eller något helt annat och om jag kan förvänta mig att det händer igen. En eloge till GleSYS för ett snyggt hanterat problem. Man kan inte vara felfri jämt, men det här är en av få driftstörningar och jag gillar prioriteringen att först meddela att det är problem, sedan lösa problemen och till sist förklara vad som hände. Är du duktig leverantör av SAN har du stora möjligheter att få en ny kund i Falkenberg just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar