tisdag 7 oktober 2008

Hur många kunder tappar Com Hem på det här?

Jag är, som många andra svenskar, en ganska lugn och sansad människa. Jag röstar med plånboken, som amerikanerna brukar säga. Det innebär att jag byter leverantör om jag inte är nöjd. Jag ringer alltså inte kundtjänst och skäller, skriver en arg insändare, hamrar sönder grannens bil eller startar en protestgrupp på Facebook. Möjligtvis skulle det råka bli ett blogginlägg om företaget i fråga verkar inom rätt bransch, eller om jag av praktiska skäl inte kan byta till någon annan leverantör. Den här gången skulle jag uppgradera mitt bredband hos Com Hem. Det är tredje gången jag försöker, och alla tre gångerna har jag fått kryptiska felmeddelanden. "Sidan kan inte hittas". "Tekniskt fel, var god försök senare", och "Tyvärr kunde ingen av de valda tjänsterna beställas". Inte ett ord om vad som har gått snett, hur jag bäst går vidare eller vem jag ska kontakta. Det visade sig att Com Hems beställningstjänst inte fungerar med Safari, standardwebbläsaren på Mac-datorer. Så när jag försökte med Firefox istället fungerade det bra. Com Hem hade kunnat tjäna några extra hundralappar i månaden på mig som kund, det var nästan ett år sedan jag provade att uppgradera första gången. Tips till Com Hem: a) Fixa så att beställningssystemet fungerar i Safari, eller ... b) Tala om för mig att ni inte stödjer min webbläsare, så slipper jag lista ut det själv. c) Läxa upp klantarna på webbavdelningen d) Se till att jag får halverad räkning och dubbel hastighet (inte tvärt om) eftersom jag antagligen har ökat er omsättning med det här enkla tipset. e) Ge fasen i att läsa bloggar på arbetstid.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset jag har också inte kunnat beställa snabbare nätverk hemma på grund av detta.

    SvaraRadera
  2. Varför kan inte webutvecklare lära sig följa standard?

    SvaraRadera