måndag 13 oktober 2008

Spotify - music on demand

Jag köper det mesta av min musik, oftast via iTunes eller direkt på CD. Det innebär att jag har tillgång till exakt den musik som jag har betalat för, men det blir dyrt om man ska ha en stor samling på hårddisken. På fester kan musikbudgeten lätt sticka iväg när folk ska ha in sina favoritlåtar i spellistan. Spotify löser det problemet. Genom att betala en liten summa per månad, ungefär halva priset av en CD, kommer man åt miljontals låtar som streamas direkt till din dator. Utbudet är fenomenalt, låtarna börjar spelas direkt och gränssnittet känns smidigt. Den här tjänsten känns helt klockren för min del. Det finns en gratisvariant som spelar upp reklam ibland, men med det låga priset känns det nästan fjantigt att inte betala för sig. Nackdelen är att musiken inte är tillgänglig för överföring till exempelvis iPod, men å andra sidan lyssnar jag i stort sett aldrig på musik den vägen. Jag vill ha musik på när jag jobbar och när vi har partaj hemma, då är Spotify perfekt. Det finns dessutom snabblänkar för att köpa låtarna i iTunes om du skulle vilja ha dem på iPod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar