söndag 26 oktober 2008

Kamikaze-tenta

Igår hade vi Mia och Christian på besök. Det blev god mat följt av massor av ost och kex. Men kvällens höjdpunkt var ändå att vi bestämde oss för att åka till Japan till våren. Sagt och gjort: vi bokade in varsin flygbiljett tur och retur till Japan. Vi blir borta i tre veckor och ska besöka allt ifrån sushirestauranger till svärdsmuseum. I morgon skriver jag Mid-term exam i japanska på Växjö universitet, och det är meningen att jag ska kunna konversera någotsånär väl lagom tills vi åker. Vi blev förresten besökta av ett gäng japanskor på förra lektionen. En av dem kunde inte sluta skratta när jag sa att jag gillar att äta japaner. Meningen var att säga att jag gillar att äta japansk mat, men det kan ju inte alltid bli rätt. Jag har hunnit med att operera ögonen. Linsen i högerögat är nu utbytt mot en syntetisk dito eftersom hela världen blev dimmig under sommaren. Gråstarr i min ålder är inte så vanligt, men jag lyckas tydligen med det mesta när det gäller synen. Nu ser jag bättre ut igen.

2 kommentarer:

 1. Åh vad underbart att ni ska till Japan, vad kul. Det är imponerande att du ens klarar av att lära dig, det ä ett svårt språk för västelänningar. Förresten är det ju det roligaste när det blir fel :)

  Hörde om ögonen, vad tråkigt men hoppas att du mår bättre nu!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med emelie, härligt med japan-resan, och imponerande med språket! Vill höra dig snacka lite :) Särskilt när du säger att du ska käka japaner, haha.

  Haha, kul med "ser bra ut".

  I vår hoppas jag dyka upp i Växjö. Då får vi göra mer än bara fika :)

  SvaraRadera