måndag 20 april 2009

Inspirerande hemkomst

Efter tre härliga veckor med intressanta upplevelser i Japan är jag äntligen hemma i Sverige igen. Både jag och Johanna var helnöjda med resan, men det finns en tjusning i att sova i sin egen säng och äta en helt vanlig svensk frukost ibland. Tack till alla som hjälpte till medan vi var på resa, allt ifrån blomvattning och husdjursvaktande till att ta hand om besvärliga kunder.

Under hemresan lyssnade jag på en biografi av James Caan från Dragons' Den som var mycket inspirerande. Hans idéer om marknadsföring och försäljning borde varje människa som funderar på att starta eget lyssna på. Han berättar bland annat om hur han skapade rekryteringsfirman Alexander Mann och skapade en marknad som egentligen inte existerade förut. Ljudboken finns att köpa på iTunes Store.

Apropå det så börjar Draknästet, den svenska versionen av Dragons' Den, på torsdag i SVT1.

Kunderna har ringt hela dagen, så jag verkar ha att göra resten av våren också. Jag tänkte försöka jobba lite kortare dagar och istället vara mer effektiv. Vi får se hur det fungerar, idag blev det 7.30 till 17.

I Japan hittade jag förresten min absoluta favoritbutik med tanke på mina intressen. Bic Camera finns i de flesta större japanska städer och har en våning med Apple-prylar, en våning med golf-artiklar där Srixon och Callaway har ungefär halva utrymmet samt en våning med stort sortiment av Whisky-sorter från hela världen. Lyckan är gjord och plånboken tom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar