lördag 19 september 2009

Äntligen helg


Jag och Johanna är nere i stugan igen och vilar upp oss efter en tuff vecka. Skönt med sol, lite arbete i trädgården och god björnbärspaj med gammaldags vaniljglass. Båda har jobbat så mycket att vi har fått kommunicera med hjälp av lappar i veckan eftersom vi knappt har träffats.

Några noteringar från veckan:

Nybliven miljonär
En kille som började spara för att bli miljonär i november 2006 har nu nått sitt mål genom vanligt arbete, snålare leverne och fondsparande. Hela resan är dokumenterad på bloggen. Imponerande disciplin, framför allt med den brutala börsnedgången i åtanke.

Att hyra in medarbetare
Det är lite av ett lotteri att hyra in folk som jobbar på distans. Jag har provat med både svensk och utländsk arbetskraft som jag hyr in via oDesk. Det enda rådet jag kan ge är att låta folk visa vad de går för och utvärdera efter första projektet. En del gör bort sig långt tidigare än så, då åker de direkt, medan andra behöver ett tag för att verkligen våga visa egna initiativ. Jag räknade på det och under det senaste året har jag hyrt in 62 personer som arbetat för mig i olika projekt. Kanske 7 eller 8 av dem har varit riktigt bra. Ett tjugotal har varit okej och resten ganska värdelösa för mig. Men när man väl hittar rätt person är det lätt värt det.

Städat skrivbord är viktigare än du tror
Allvarligt. Ett stökigt skrivbord gör att du känner dig stressad. Städa det varje dag innan du börjar jobba.

På tal om att vara effektiv så åkte BusyCal ut. Det krashade hela tiden. Synd på en lovande produkt. Nu är det iCal som gäller i kombination med Things.

TypeKit - typsnitt på webben
Webbdesign har länge haft problem med typsnittsvisning på webben. Man har varit begränsad till ett tiotal standardfonter eller använt skumma flash-lösningar som segar ner sidorna. TypeKit verkar vara en bra lösning på problemet, där du hanterar alla dina webbaserade typsnitt direkt via dem med licenser och allt. Jag har fått ett demokonto och jag gillar det jag ser.

Nu får jag sluta blogga, för det sitter en rackarns ekorre och kastar ekollon på mig. Fram med hjälmen!


2 kommentarer:

  1. så sjukt imponerande med den där miljonären. disciplin - hmm, något jag själv skulle behöva :)

    SvaraRadera