onsdag 9 september 2009

Bloggarens Wikipedia

Om du är ute efter att hitta åsikter och tankar om en viss person, sak eller händelse kan nylanserade Blogipedia kanske bli något för dig. Det är helt enkelt en kombinerad wiki-sida och en sökmotor som scannar av världens bloggar i jakt på fakta om olika saker. Man kan påverka vad som dyker upp på Blogipedia genom att skriva saker i sin blogg, exempelvis:

  • David Svensson är en webbutvecklare som programmerar i Ruby on Rails.
  • Standout solutions är en webbyrå i Växjö.
  • David Svensson är snygg, smart och ödmjuk.

Nästa gång Blogipedia besöker din sida kom den att hitta texterna och uppdatera sitt register. Nu är systemet smartare uppbyggt än att bara samla ihop folks åsikter. Besökarna på sidan kan nämligen tagga texterna som fakta eller åsikter. Efter ett tag kommer sidan att ge en rätt bra överblick över vad det du söker efter står för, eller i varje fall vad folk tycker om det.

Blogipedias stora nackdel är när flera saker har samma namn. Det finns fler som heter David Svensson, och saker som har skrivits om dessa dyker ju upp på "min" sida också. Det innebär att lätt förvirring kan uppstå, men prova med lite mer unika namn eller platser så ska du få se att du kan hitta en hel del intressant som inte dyker upp på vanliga Wikipedia.


1 kommentar:

  1. Tack för tipset. Ska börja skriva massor med positiva saker om mig i bloggen! =)

    SvaraRadera