torsdag 3 september 2009

Mactips: iCal Pro - BusyCal


Jag har använt iCal för att hantera mina att göra-listor ett tag nu. Men ibland hann jag inte med att göra saker på den planerade dagen, och det hände då att saken föll i glömska. Därför gick jag under en kort period över till Things, men det klickade inte riktigt eftersom jag inte kunde få någon fin översikt över när saker skulle göras, och hur mycket jag hade planerat in på en viss dag.

Idag sprang jag på BusyCal, det verkar vara en skön ersättare till iCal. Programskaparen beskriver det hela som iCal Pro, och det stämmer ganska bra. Du har möjlighet till många fler inställningar, automatisk synkning med Google-kalendrar, synkning med Things, väderdata direkt i kalendern (det blir sol på helgens golfrunda!) och massor av andra sköna inställningar.

Jag gillar framför allt inställningen att automatiskt flytta fram saker jag inte hann göra idag till nästa dag i kalendern. Då glöms de ju inte bort, och man märker fort om man planerar in för mycket.

Gratis att prova. 300 spänn om du ska köpa en licens. http://www.busymac.com/

För övrigt passade jag på att hälsa på grabbarna på en nystartad webbyrå i stan, Useful Innovation. Det blev ett givande samtal om webbutveckling, sökmotoroptimering och webbstrategier. Vi på Standout kommer säkert ha anledning att samarbeta med dem framöver. Mycket trevliga killar!


1 kommentar: