lördag 5 september 2009

Snow Leopard-gotchas för utvecklare

Snow Leopard är Apples senaste operativsystem. Jag stötte på lite problem vid själva installationen på min MacBook Air. Installeraren vägrade installera mot min hårddisk och visade en gul varningstriangel. Jag fick skapa en ny liten minipartion, cirka 8 GB, med hjälp av skivverktyg. Sedan rullade det på fint. Det ska dock nämnas att jag har trixat en hel del med min burk, och Apples supportsidor gav ganska bra hjälp på vägen så man kan inte bara skylla på dem för att det var lite krångel.

Här är några av de saker som behöver uppgraderas eller ominstalleras för att fungera i Snow Leopard.

Ruby on Rails & friends
Ruby on Rails-bloggen har bra information om vad du behöver tänka på för att din utvecklingsmiljö ska fungera fint även i Snow Leopard. De skriver om uppgradering av Rails, Passenger och MySQL bland annat. Glöm inte att installera XCode från DVD:n, och nyinstallera MySQL-gemet.

CoolBook
Se till att du laddar hem den variant som är till för Snow Leopard från sidan. Du behöver antagligen skriva in dina registreringsuppgifter på nytt och avinstallera den gamla varianten innan du uppgraderar. Men sedan verkar Coolbook funka lika suveränt som vanligt. Ett måste om man har MacBook Air.

Visor
Min favortterminal fungerade inte så bra i Snow Leopard. Så just nu kör jag den här varianten i väntan på att någon ska ordna upp SIMBL och Visor. Har du hört om någon lösning får du gärna hojta till. Uppdatering: Visor är uppdaterat och fungerar med Snow Leopard.

Click2Flash
Funkar fint, men du måste installera om det i Snow Leopard. Lätt som en plätt.

MacPorts
Behöver en uppgradering till Snow Leopard. Det ska inte heller vara några problem, en färdig disk image finns att tanka ner på sidan.

AntiRSI behöver installeras i ny version.

Om jag stöter på fler saker som behöver fixas så uppdaterar jag den här bloggposten.


1 kommentar: