måndag 14 september 2009

Passenger Preference Pane


För dig som programmerar Ruby on Rails på Mac och fortfarande använder script/server, sluta upp med det genast. De flesta av oss använder Passenger i produktionsläget, så varför inte göra det även på din lokala utvecklingsburk?

Nu har det släppts en smidig Preference Pane som gör att du kan hantera alla dina lokala domäner direkt i Systeminställningar. Du behöver först installera Passenger. Öppna närmsta terminalfönster och skriv sudo gem install passenger.

I slutet av installationen får du tre rader kod (Loadmodule ...) som ska in i filen /etc/apache2/httpd.conf. Jag öppnar den i Textmate med mate /etc/apache2/httpd.conf
Klistra någonstans i slutet av filen, spara och skriv ditt lösenord.

Sedan hämtar du senaste versionen av Preference Pane från http://www.fngtps.com/passenger-preference-pane (direktlänk) och installerar den.

När den är installerad hittar du den i Systeminställningar där du kan klicka på plustecknet för att lägga till dina applikationer. Så fort det är gjort kommer du åt dem på http://applikationsnamn.local/ i din webbläsare. Snyggt och smidigt.


1 kommentar:

 1. Klottr?
  Med tanke på hur snabbt den tjänsten har utvecklats så kanske du ska leta efter ett än mer smidigare programmeringsgränssnitt.

  Du får ett roligt citat på köpet;
  "10 december är det klart!"
  Slut citat.

  SvaraRadera