söndag 18 januari 2009

Filmtips: The Pursuit of Happyness

Johanna kom hem med några filmer hon hade hittat billigt på videobutiken runt hörnet. Det brukar vara så att hon köper två romantiska komedier och en film som går att se. Sedan får jag välja vilken jag vill se först. Hon kämpar verkligen för att hitta en film som jag ska kunna se också, det märks. I går kväll blev det Pursuit of Happyness från 2006. Den kan bäst beskrivas som en följ-dina-drömmar-fast-allt-går-emot-dig-film. Entreprenörsporr med andra ord. Vi får följa Will Smith som spelar en stackars kille som försöker försörja sig som försäljare av en svårsåld produkt. Hans fru lämnar honom och allt går åt skogen. Men resan han gör via ett obetalt jobb på en investmentbank är en imponerande studie av målmedvetenhet kombinerat med talang. Folk som arbetar med sälj i någon form kommer antagligen att bli imponerade av hans idérikedom och sättet han bearbetar sina prospects på. För folk som inte är fascinerade av entreprenörskap är filmen ändå klart sevärd. Jag antar att de flesta kommer att tycka att det stora budskapet är att familjen är viktigast. Dessutom påminns vi om hur vi tar vissa saker för givna, såsom någonstans att sova om nätterna. Filmen får fyra av fem stjärnor i betyg och är klart sevärd. Läs mer: - IMDB: The Pursuit of Happyness

3 kommentarer:

  1. Har också sett den kom jag på när jag läste ditt inlägg. Det är en riktigt bra film och man känner medlidande med honom och hans motgångar. Ska nog se den igen.

    SvaraRadera
  2. Har inte sett den. Kanske ska se den. Har du också något emot romantiska komedier? Tack för gratulationen!

    SvaraRadera
  3. David gillar romantiska komedier men vill inte riktigt erkänna det. Du gillade faktiskt Brudens bäste man också... :)

    SvaraRadera