söndag 25 januari 2009

Reflektioner från 24 hour business camp

Det känns lite underligt att 24hbc är över. Här är några blandade reflektioner. 24 timmar är tight Det går att få upp en webbsajt på tjugofyra timmar, men det blir antagligen buggigt och inte helt klockrent. Ett dygn till så hade det resulterat i mycket bättre resultat överlag. Å andra sidan förutsätter jag att de flesta arbetar vidare på sina sidor även efter slutsignalen. Den korta tiden gör att man fokuserar på de viktigaste funktionerna. Skojiga och häftiga extragrejer kommer i ett senare läge. Var fler än en person i laget Ibland kör man fast och då är det bra att ha någon att diskutera med. Ibland kommer TV och tidningar förbi, och då är det bra att någon i laget kan ställa upp och svara på frågor. Jag har pratat med några stycken, bland annat Jonas Arnklint, om att sätta ihop ett lite större lag inför nästa omgång. Någon som pysslar med designen, ett par programmerare och någon lite mer inriktad på reklam och marknadsföring hade varit perfekt. Trötta programmerare är dåliga programmerare Om man är rejält trött, vilket man lätt blir om man inte sover, blir man en kass programmerare. På bilden till höger är klockan 11.30 på förmiddagen, då har jag inte sovit på 27,5 timmar. När jag är trött händer det ibland att jag bara sitter och klickar runt utan att skriva någonting nytt. Hjärnan förstår att man borde göra något, men inte riktigt vad. Jag tog två powernaps under natten vilket gjorde susen. 8 burkar energidryck hjälpte också. Spelar det någon roll vem som vinner röstningen? De som har många lagmedlemmar kommer att få fler kompisröster än de andra. De som bygger tjänster som riktar sig mot den stora massan, helst på engelska, kommer att få fler röster än nischade sajter på svenska. Hur som helst kommer vi inte att veta vilken som var den bästa produkten från 24 hour business camp förrän om några månader eller kanske lagom till nästa event. Men visst får du gärna rösta på Nere.nu24hourbusinesscamp.com om du vill hjälpa till. Egentligen gillar jag inte röstningen alls, jag anser att det inte går att utse någon vinnare än. Men det lär ge extra medieuppmärksamhet om någon vecka, vilket är positivt för alla deltagare. Yasuragi är ett trevligt ställe Visst, det strulade lite med nätåtkomsten, men hotellet hade allt som behövdes för att genomföra 24hbc. Baden i de varma källorna är anledningen till att jag inte har så ont i kroppen som jag borde ha efter 24 timmars programmerande och två långa tågresor. Hur hann Ted Valentin bygga något? Varje gång jag såg Ted pratade han med journalister, videofilmade deltagare eller stod och myste i sin morgonrock. Han måste ha satt upp ett riktigt effektivt system för att få upp sin nya sajt jobbkartan.se i tid. Bra jobbat, Ted! Iphone-tätheten var hög Jag skulle tippa på att omkring 70 % av deltagarna hade iPhone, och andelen som hade en bärbar Mac var väl gissningsvis omkring 45%. Jag vet inte om det speglar hur det kommer att se ut hos övriga befolkningen framöver eller om det bara är ett exempel på tekniknördarnas ha-begär vet jag inte riktigt än. Säkerhetstips: Kör VPN när du sitter på ett öppet trådlöst nätverk Det förvånade mig hur många lösenord som cirkulerade helt öppet på det trådlösa nätet. Det tar inte många sekunder att bli av med inloggningsuppgifter till sina viktiga sajter om man inte är lite försiktig. Jag kör ett konto hos SwissVPN som är billigt, tillräckligt snabbt och stabilt för att kombineras med mobilt bredband. Nästa gång? Jag ställer gärna upp nästa gång det blir ett tjugfyratimmarsrace. Generellt tror jag att vi kommer att få se ännu bättre förberedda lag den gången. Det är en klar fördel att ha provat på det här tidigare. Var skriver jag upp mig till nästa arrangemang?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar