torsdag 29 januari 2009

Tips: Spela in med din iPhone

Jag skulle spela in ett samtal igår och ville göra det med hjälp av min iPhone. Efter en stunds letande hittade jag ett utmärkt program från Griffin som ordnade biffen.

Programmet heter iTalk och finns att ladda hem gratis från iTunes store. Inspelningen blir bra (välj högsta kvalitet) om man sitter tillräckligt nära telefonen. Du kan lägga din iPhone på bordet och utan problem höra vad som sägs i inspelningen. Dessutom finns ett program som heter iTalk Sync. Detta program installerar du på din Mac eller PC för att enkelt föra över ljudfilerna direkt till din dator.

Nu skulle bara någon hitta på ett bra sätt att spela in pågående telefonsamtal på iPhone också. Förhoppningvis ordnar Apple det själva.


8 kommentarer:

 1. Hej David!
  Vet du om det finns program nu för att pela in pågående telefonsamtal?
  Oli i Lund

  SvaraRadera
 2. Det går på många telefoner men inte i iPhone. Jag ställde frågan för ett halvår sedan till Apple och de svarade att de inte hade några planer på att införa en sådan funktion.

  SvaraRadera
 3. Hej, vet du vad det är för skillnad mellan iTalk(gratis el. betal?) och Röstmemon som ingår i telefonen när man köper den(iaf i min 3G S)? Ska spela in en intervju imorgon på ett cafe och det vore ju bra med ett program som inte spelar in exakt allt i lokalen. Testade med röstmemon idag i en ganska stökig miljö och tyckte ändå att de primära rösterna kom fram tydligt, alltså vi som satt närmst telefonen och pratade. Men det kan ju alltid bli bättre så om du har något tips eller synpunkt på de olika programmen så får du gärna hojta till så snart som du läser det här. Tack!

  SvaraRadera
 4. iTalk klarar att spara filerna utan komprimering, vilket är en fördel om man ska jobba vidare med dem sedan.

  SvaraRadera
 5. Tack för ditt svar! Grymt när man kan ta andra till hjälp!

  SvaraRadera
 6. Hej David, vet du om det finns någon gräns för hur lång tid man kan spela in?

  SvaraRadera
 7. Nej, det är nog bara utrymmet på din telefon som begränsar.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Hur hittar man inspelningar på röstmemon iphone4 det verkar att de är barta!
  Tack

  SvaraRadera