tisdag 16 oktober 2007

oDesk fungerar - första utbetalningen


Först en god nyhet: jag var hos ögonläkaren idag och hon tyckte att allt verkade vara okej efter operationerna. Jag blev friskförklarad. Det var väl på tiden efter nästan ett års flängande mellan en massa olika läkare. Nu får vi verkligen hoppas att det här krånglandet är över.

Jag testade ju oDesk för ett tag sedan. Nu har jag frilansat några timmar åt ett amerikanskt bolag och gjort en del Ruby on Rails-programmering åt dem. Det har fungerat bra hittills. Första utbetalningen till mitt svenska bankgirokonto har nu dykt upp. 250 amerikanska dollar för cirka 4,5 timmars arbete blev till 1400 svenska kronor, det vill säga strax över 310 kronor i timmen. Den största avgiften gick till min bank här i Sverige. Nu är det väl inte så smart att begära ut 250 dollar i lön eftersom avgiften procentuellt sett blir hög, det är smartare att ta en hel månadslön per gång, men jag ville prova att pengarna gick att ta ut.

Tanken med att testa oDesk var mest att se att det fungerade, och framför allt hur det fungerade. Jag måste säga att det är lite småtrevligt att glida in på valfritt café i Växjö, koppla upp datorn via det mobila bredbandet och hämta hem mailen med dagens uppgifter från min kontaktperson på det amerikanska företaget.

Den stora nyttan jag kommer att ha från oDesk är att hyra in externa programmerare för att komplettera mig när jag har mycket att göra. Nu vet jag ju hur det fungerar från deras sida, vilket gör det enklare att sätta sig in i hur man ska göra det så enkelt som möjligt för alla inblandade.

Nästa steg blir att försöka strukturera upp processerna ordentligt vid nya webbprojekt så att jag alltid vet vem som ska göra vad, när det ska göras och hur mycket det får kosta. Det är ju ingen poäng att slänga ut projekt annars. Det är dags att öppna min gamla kopia av Web Design Business Kit igen. Är det någon som har fler bokförslag eller andra tips när man ska leda ett gäng webbutvecklare på distans?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar