lördag 6 oktober 2007

Intressant drag av SJ - budgivning på biljetterJag såg att SJ har öppnat upp för budgivning via Tradera på överblivna biljetter. Just nu kan man exempelvis få en resa från Stockholm till Malmö för 13 spänn.

Givetvis finns det ett par hakar. Eftersom det är budgivning vet du ju inte om du får biljetterna, eller vad de kommer att kosta när auktionen slutar. Om du har en planerad resa vet du inte ens om det kommer att finnas några lediga platser. Men visst är det ett kap om man prickar rätt.

Vi ska sälja de stolar som faktiskt blir över i de traditionella kanalerna. Och om vi har stolar som står tomma – varför inte gå in och se om det kan finnas en vilja att betala? Får vi en krona för den är vi glada [...] I vilket fall är det en slant mer än vad vi skulle fått om den gick tom.

Ovanstående citat kommer från Gunnar på SJ. Jag tror dock inte det handlar om att kortsiktigt tjäna pengar på resorna. Det handlar mer om att se vad rimliga prisnivåer är om kunderna får bestämma, och naturligtvis en ökad satsning på PR. Om man räknar arbetstiden för att hantera annonserna och kostnaderna för att trycka biljetterna räcker inte den där kronan långt.

Nyheten hittade jag via IDG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar