lördag 11 augusti 2007

Kendouppvisning i Växjö

Tur att de bara använder träsvärd. Det hade blivit jobbigt för städfolket annars

Jag och Johanna tränade Kendo ganska flitigt förra året. Vi har dock tagit det lugnt sedan jag fick näthinneavlossning och Johanna råkade ut för en whiplash-skada i början av året. Det blir nog lagom att dra igång till hösten igen.

Idag hade Wexio Kendo uppvisning på Storgatan i Växjö. Det är ju Karl Oskar-dagarna och då passar mängder med föreningar på att visa upp sin verksamhet. Under min halvtimme på stan såg jag uppvisningar i kendo, karate och någon slags amerikansk folkdans. Jag hörde ett gäng med turistande fransmän som var mäkta imponerande av all aktivitet som föregick. Jag tyckte inte att det var läge att förklara att det inte alltid såg ut så här på gatorna i Växjö.

Kendo är en skön företeelse. Man blir märkligt lugn och avslappnad av att få banka på andra med sitt lilla träsvärd. Prova om du får chansen.

Erik får storstryk av Mia.

1 kommentar: