torsdag 2 augusti 2007

Klottr: vecka fem

Thou Shalt Not Pass! Forumet skyddas av inloggning om ägaren väljer det.

Varje torsdag redovisar jag hur det går i det ekonomiska experiment som startades i juni 2007. Just nu arbetar jag med Klottr, en forumtjänst på svenska

Den här veckan har jag lagt en hel del tid på småfix, och på att fundera hur jag ska gå vidare. Ibland när man utvecklar intensivt fastnar man på ett ställe och har ingen aning om vilken del man ska ta tag i härnäst, även om det är uppenbart att mycket kvarstår att fixa. Jag försöker undvika det genom att alltid skriva ned saker på en att göra-lista när de dyker upp. I nuläget använder jag mig av en lätt modifierad version av Tracks, men en vanlig papperslapp hade säkert fungerat lika bra.

Jag har lagt till en enkel inloggningsfunktion, så att man kan registrera sig som medlem i ett forum och logga in för att skriva. Formuläret för att skriva i forumet känner av om man är inloggad eller inte när man skriver sitt inlägg. Jag har även lagt in stöd för att lösenordsskydda hela forumet från läsning. Det har varit en efterfrågad funktion på gästböckerna, där folk "fuskar" och använder dem som forum.

Konstigt nog har det inte dykt upp några fler intresseanmälningar sedan förra veckan, trots att jag börjat lägga in länken till tjänsten i signaturen på olika forum jag deltar i. Jag ska nog lägga in en liten länk på Gästbok.nu för att se om det hjälper. Jag hade väl räknat med strax under 100 intresseanmälningar i slutet av augusti, vi får se hur det går.

Veckan i siffror:
Nedlagda timmar: 27 (+6)
Utgifter: 130 kr (+0)
Inkomster: 0 kr
Intresseanmälningar: 10 st (+0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar