onsdag 15 augusti 2007

Matlådor är trams


Visst, rubriken skrevs mest för att få dig att läsa resten av texten, men jag kunde inte låta bli att reagera på Jakobs inlägg om hur dumt det är att äta ute. Jag håller inte med honom.

Jakobs mening är att man sparar en himskans massa pengar på att laga mat själv och att det är dumt att slösa bort den på att köpa mat på restaurang. Själv äter jag alltid lunch ute på arbetsdagar. Vi har en restaurang intill jobbet med tre alternativ till dagens rätt. Lunchen kostar omkring 50 kronor och man brukar bli både mätt och hyggligt nöjd. Visst kan man fixa en egen matlåda men hur inspirerande är det? Att slafsa i sig gårdagens rester känns inte roligt hur mycket pengar man än sparar på det.

Ofta brukar jag dessutom luncha med branschkollegor. Vi utbyter tankar och idéér, och på restaurangen stöter jag på många av mina kunder. Bara genom att synas där får man uppdrag eftersom man dyker upp i folks medvetanden. Ekonomiskt sett hade jag förmodligen förlorat på att inte gå ut och äta lunch. Dessutom är det skönt att komma ifrån jobbet ett tag.

Visst, om man har det tight med ekonomin är det väl ett fint tips, men med en normal inkomst bör inte lunch ute vara något större problem förutsatt att man har restauranger i närheten och en arbetstid som tillåter utelunchande.

2 kommentarer:

  1. Matlådor äger! Allt jag har att säga!

    SvaraRadera
  2. Misstänkte att du hade den åsikten. Jag hade ju annars funderat på att bjuda dig på lunch nästa vecka ... men det är väl bäst att hoppa över det. :)

    SvaraRadera