torsdag 16 augusti 2007

Klottr: vecka sex


Varje torsdag redovisar jag hur det går i det ekonomiska experiment som startades i juni 2007. Just nu arbetar jag med Klottr, en forumtjänst på svenska

Förra veckan drog jag igång ordentligt efter semesten och hade varken tid eller ork att lägga på klottr. Således tog jag en paus och körde igång igen den här veckan istället. Den här veckan har jag lagt till stöd för att kunna byta mellan olika kontonivåer. Det var klurigare än jag trodde. Kunden har ju betalat för ett visst antal dagars användning av forumet. Om de byter nivå ska de givetvis få dessa betalda dagar tillgodo. Om man exempelvis har två månader kvar på standardkontot men hellre vill ha budgetkontot som är dubbelt så dyrt får man naturligtvis en månads användning till godo. Det löste sig till slut.

Priserna för forumet är satta nu. Det blir tre olika nivåer. Den första är gratis och finansieras av reklam. Jag tror inte att den här nivån kommer att dra in några stora pengar, möjligtvis täcka driftskostnaderna. Vinsten kommer istället från standardnivån (250 kronor per år) och lyxnivån (500 kronor per år).

Priserna är ganska mycket högre än Gästbok.nu där jag tar 35 kronor för fullversionen av en gästbok. Men jag tror att det är bättre att ha lite färre användare som betalar mer och ska testa det med klottr. Mellannivån passar nog bra för en mindre förening som vill slippa reklam i forumet.

Veckan i siffror:
Nedlagda timmar: 32 (+5)
Utgifter: 130 kr (+0)
Inkomster: 0 kr
Intresseanmälningar: 12 st (+2)

1 kommentar:

  1. Ja David jobba på!! Vi väntar ivrigt!! Själv har jag två av dina gästböcker och är grymt nöjd och nu väntar jag otåligt på klottr. Åsis

    SvaraRadera